Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Hírek

Elkezdődött az új fogászati, elméleti tömb kivitelezése

2020. március 17, kedd

Az EFOP-4.2.1-16-2017-00008 kódszámú, „A Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése projekt” című pályázat 6 868 840 002 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ennek keretében valósul meg a Szigeti út - Tüzér utca - Athinay út és a Lovarda utca tömbjének észak-nyugati részén a PTE új fogászati, elméleti tömbjének ötszintes, 2750 négyzetméteres, hasznos alapterületű, 61 darab fogászati székes oktatási intézménye.

A kivitelezés március 16-án elkezdődött, a Pécsi Tudományegyetem átadta a munkaterületet a STRABAG Építő Kft-nek. A kivitelezés várható ideje 18 hónap.

A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése és épületracionalizálása nyomán a régi belvárosi, rossz energetikájú ingatlanok helyett az orvosi kampuszhoz közeli, modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítményt építtet. A létrejövő ingatlan kapcsolatai szervesen illeszkednek majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez, és jól szolgálják saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, melynek során két szinten több száz parkoló létesítésére is lehetőség nyílik. Az új ingatlan tervezését a Masszi Építész Iroda Kft. jegyezte.

Az önálló pécsi fogorvosképzés az 1970-es évekre vezethető vissza, 1975-ben adták át a képzésnek jelenleg otthont adó Dischka Győző utcai épületet, amelynek kapacitását 100-120 hallgató magyar nyelvű képzésére méretezték. A 2000-es évektől kezdődően az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint 500 hallgatója van.

A jelenlegi telephely nem képes kiszolgálni a graduális, posztgraduális és továbbképzési oktatás igényeit. A beruházással a Pécsi Tudományegyetem egy olyan fogorvosi oktatási központot hoz létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan hallgatók képzésének, a szakfogorvos képzésnek és a szakorvosok élethosszig tartó továbbképzésének.

Forrás:

PTE