Gyermek- és Ifjúsági Fogászati Tanszék

Elérhetőségek

Tanszékvezető: Balásné Dr. Szántó Ildikó, egyetemi adjunktus
Cím: 7621 Pécs, Dischka Győző utca 5.
Telefon: 35927, 35928, 37441

Az Egyetem megújult tanszéki struktúrájában helyet kapott a Gyermekfogászat és a Fogszabályozás Osztály, egy  különálló Gyermek- és Ifjúsági Fogászati Tanszék néven.  
A Tanszéken a megszokott hármas felosztásban - oktatás, betegellátás, tudomány - folyik a munka.

A Gyermekfogászaton 6 egységkészüléken folyik a betegellátás valamint az oktatás három nyelven. Ezen belül egy két székes kiemelt fogászati rendelő áll a speciális betegellátás szolgálatában: itt altatásban tudjuk ellátni az arra rászoruló betegeket. A beruházás 2014. február hónapban került átadásra a Kormány által biztosított külön pénzforrásból. Speciális és modern eszközkészlettel rendelkezünk, amit a hallgatókkal is megismertetünk.

Az elmúlt évben megújultak a rendelők, az építészetileg felújított területeken lényegesen jobb körülmények között dolgozunk. Új egységkészülékekkel növeltük a kezelőhelyek számát.

A beutalási rend szerint itt látjuk el a fiatalkorú, komplex ellátást igénylő pácienseket is (Baleseti sürgősségi ellátás, fejlődési rendellenességek, gyulladásos akut esetek, megváltozott ellátást igénylő betegek, súlyos alapbetegséggel rendelkező betegek).

A Fogszabályozás Részlegünkön a körzeti ellátásban nagyszámú beteget kezelünk, emelett a bonyolult, műtéti ellátást igénylő páciensekkel is foglalkozunk. Speciális ellátási területünk a fiatal felnőttek kezelése.

Fogszabályozás osztályunk része az általános fogszabályozási szakellátás mellett a PTE KK-ban eredményesen működő „Hasadékos Team”-nek, születéstől kísérjük és kezeljük az érintett pácienseket. Másik betegcsoport, a csírahiányos betegek komplex ellátása szintén az osztály feladata. Mindkét klinikai téma kutatási témaként is szerepel.