Confabula Szerkesztősége

Elérhetőségek

Főszerkesztő: Kozák Bernadett
Cím: 7624 Pécs, Szigeti út 12.
E-mail:

A Confabula a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatói lapja 1992 óta. Szemeszterenként egy nyomtatott ún. Major és egy kizárólag online megjelenésű Minor szám kerül kiadásra, továbbá nyáron a Gólyatábor előtt megjelentetünk egy különkiadást kifejezetten a leendőbeli hallgatók részére.

Lapunk és közösségi média oldalaink fő olvasóköre a kar magyar és külföldi hallgatói, oktatói és klinikai orvosai. Az utóbbi időben igyekeztünk kiszélesíteni célközönségünket Facebook és Instagram oldalaink által, melyeket gyakorlatilag bárki bárhonnan elérhet.

Rovataink közül felhívnám a figyelmet az évek óta meglehetősen közkedvelt Sikerek nőkre, melynek keretein belül interjúalanyaink bemutatják, hogyan állja meg a helyét egy nő kutatóként/klinikusként, anyaként és feleségként egyaránt. A Klinikai kalauz mindig izgalmas témákkal és hasznos információkkal köti le az Olvasó figyelmét, ugyanis szerkesztőink minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a klinikumban kevésbé jártasak is gazdagodjanak új ismeretekkel. A Gasztrovat teljes egészében magáért beszél, hisz különlegesnél-különlegesebb receptekkel és gasztronómiai fortélyokkal kecsegtet. Nem szabad megfeledkezni az épp aktuálisan zajló kutatásokról, illetve az egyetem hallgatói/oktatói és klinikusai által elért sikerekről sem, melyekkel az Aktualitás és a Kutatás rovatok foglalkoznak. Természetesen mit sem érne lapunk némi móka és szépirodalom nélkül, ezért utóbbi két témára is nagy hangsúlyt fektetünk minden egyes alkalommal.

Közösségi média oldalaink közül az Instagram épphogy bontogatja szárnyait, Facebook oldalunk pedig többé-kevésbé új köntösben és óriási lendülettel várja az érdeklődőket. Célunk a figyelem és az állandó olvasottság fenntartása – amit úgy vélünk, – ebben a rohanó világban csak az online felületek segítségével valósíthatunk meg. Tartalmaink javarészt az orvostudomány, a művészetek és az érdekes tények, illetve hírek köré csoportosulnak, de nem zárkózunk el más témák felől sem.