Hírek

KK hírek - 2016. október 25, kedd

Rangos elismerésekben részesült a PTE Klinikai Központja

A napokban rendezték Budapesten a XXXIV. Medicina TOP konferenciát és V. Egészségügyi Miniszteri – Államtitkári Csúcstalálkozót. Az eseményen a Klinikai Központ „Kiváló Egyetem” díjat, míg a PTE I. sz. Belgyógyászati Klinika „Kiváló Kardiológiai Centrum” elismerést nyer

A konferencián előadást tartott dr. Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet regionális igazgatója, dr. Mészáros János helyettes államtitkár és Nógrádi Tóth Erzsébet, a Figyelő Medicina TOP-200 kiadvány alapító főszerkesztője. A rendezvény moderátora dr. Boncz Imre, a Pécsi Tudományegyetem intézetigazgató egyetemi tanára volt.

Az Egészségügyi Miniszteri – Államtitkári Csúcstalálkozón az egészségügyi ágazat korábbi és jelenlegi vezetői vettek részt: Kökény Mihály, Gógl Árpád, Mikola István, Rácz Jenő, Horváth Ágnes és Réthelyi Miklós korábbi miniszterek, valamint Ónodi-Szűcs Zoltán jelenlegi egészségügyért felelős államtitkár.

A rendezvényen bemutatták a Figyelő Medicina TOP-200 kiadványt, amely a magyar egészségügyi intézmények, cégek ranglistáit tartalmazza. Ezen kiadványhoz kapcsolódóan adták át a 2016. év kimagasló teljesítményt nyújtó egészségügyi intézményei számára az elismeréseket.

A Magyar Kórházszövetség felmérése és értékelése alapján a 2016. évben a „Kiváló Egyetem” díjat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja nyerte el. A díjat dr. Kovács Árpád zsűrielnök, a Költségvetési Tanács elnöke, dr. Mészáros János helyettes államtitkár és Nógrádi-Tóth Erzsébet, a Figyelő Medicina TOP-200 alapító főszerkesztője adta át dr. Sebestyén Andornak, a PTE KK főigazgatójának. Sebestyén Andor megköszönte a rangos elismerést és hangsúlyozta, hogy a díj a Klinikai Központ háromezer dolgozójának magas szakmai színvonalú és lelkiismeretes munkáját ismeri el.

A kardiológiai ellátások értékelésében a „Kiváló Kardiológiai Centrum” elismerést a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ I. sz. Belgyógyászati Klinikája nyerte el. A díjat dr. Tóth Kálmán egyetemi tanár, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, az I. sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója vette át. Tóth Kálmán megköszönve a rangos díjat kiemelte, hogy a szívinfarktus európai szintű akut ellátása mellett javítani kell a kardiovaszkuláris prevenció és rehabilitáció helyzetét hazánkban.

forrás: PTE / fotó: PTE - Csortos Szabolcs

Hírarchívum