Hírek

Egyéb hírek - 2020. augusztus 17, hétfő

Még a brazil kutyus is a Nyári Egyetemen tanul

Immár huszonegy éve szervez karunk Nemzetközi Oktatási Központja Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, ami évről évre hatalmas népszerűségnek örvend. Nincs ez másként idén sem, hiszen négy kontinens 30 országából több mint hetvenen ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával.

Dr. Pelcz Katalin főszervező az esemény kapcsán elmondta: „Ugyan építünk az elmúlt húsz év tapasztalataira, ugyanakkor ez a kurzus egy teljesen más, új tanulási forma, ami nem a valós térben megtartott nyári egyetem digitális mása. Azért vágtunk bele az intenzív kurzus online megvalósításába a járványhelyzethez igazodva, mert egyrészt az orvoskar Nemzetközi Oktatási Központjában hatékonyan működő tapasztalatokat szereztünk a szemeszter során, másrészt úgy gondoljuk, hogy ez a képzési forma akár más célcsoport számára is ideális lehet. Minden várakozásunkat felülmúlta, hogy közel 75 diákkal indult el idén a program.”

Pelcz Katalin szerint a magas létszám annak köszönhető, hogy folyamatosan ápolják a MagyarOK tananyagból dolgozó diákokkal és tanárokkal a kapcsolatot, így viszonylag gyorsan és könnyen el tudták érni azokat, akik leginkább egyéni tanulóként dolgoznak a magyar nyelv elsajátításán a világ valamely pontján. Emellett segítség volt, hogy a Tempus Közalapítvány is biztosított támogatást a programra jelentkező diákok közül 30 tanulónak.

Az online térben is a nyelvtanulásé a főszerep, mindazonáltal a nyelvhasználat élményszerű alkalmazását is beépítették a programba: beszélgetések érdekes emberekkel, sportprogram, főzés, kézműves foglalkozás színesíti a kurzusokat.

Érdekesség, hogy a képzéseken részt vesz egy brazil kutyus is: a sao pauloi Ana Paula Unheizer „Khal Drogo” nevű kutyusával szokta végigülni a digitális órákat, ahogy arról az általa készített fotó is tanúskodik.

A program, és annak bemutatása itt található:

isc.pte.hu

Forrás:

PTE

Hírarchívum