Hírek

Egyéb hírek - 2020. szeptember 9, szerda

Online továbbképzés Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézetben

Az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet 2020. szeptember 3.-án online továbbképzést tartott szimulációs betegek részére. A COVID-19 okozta járványügyi helyzet, és a szimulációs betegek többségének életkora tette szükségessé a képzés ezen formáját, és határozta meg egyben annak célját is: a már kiképzett szimulációs betegek online-oktatásra való felkészítésének szükségszerűségét. A virtuális térben történő szimulációs szaknyelvi oktatás technikai, tartalmi vonatkozásait, valamint az egyes betegprofilok orvos-szakmai szempontjait tekintettük át a továbbképzés során. Külön köszönet dr. Kiss Andrea és dr. Tóth Gábor háziorvosoknak értékes és támogató közreműködésükért.  

A 2020/21-es tanév őszi szemeszterében az angol- és német szaknyelvi, illetve az orvosi magyar szaknyelvi órákon, a tavaszi szemeszterben a tervek szerint a Magatartástudományi Intézet, az Alapellátási Intézet  és az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet részvételével létrejött Kommunikációs Szinergia Projekt, valamint a Fogorvosi Kommunikáció tantárgy keretében is  segíthetik a kari oktatást szimulációs betegeink.  Intézetünk a jövőben további szimulációs betegek képzését tervezi, akik angolul, németül és magyarul is hatékonyan tudják segíteni az oktatást. A járványügyi helyzet függvényében, jelenléti és online formában is.

ENYKI "Szimulációs betegek a szaknyelvi- és kommunikációs oktatásban"-projekt munkatársai:

Hambuchné dr. Kőhalmi Anikó, Fekete Judit, Dr. Csongor Alexandra, Eklicsné dr. Lepenye Katalin, Halász Renáta, dr. Kránicz Rita, dr. Németh Tímea

 

Dr. Warta Vilmos

intézetvezető

egyetemi docens

 

Hírarchívum