Hírek

Sajtószoba - 2021. február 8, hétfő

„Women in Science 2021” – online nemzetközi konferencia – február 11.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara a Nők a Tudományban Egyesülettel közösen 2021. február 11-én is megrendezi a Nők és Lányok a Tudományban világnap alkalmából a „Women in Science 2021” nemzetközi konferenciát, ezúttal online formában.

A Pécsett 2020-ban első alkalommal megrendezett, több mint 300 érdeklődőt megmozgató rendezvény nagy sikerrel zárult. A szervezők az előző évben érkezett visszajelzések alapján erősítik a nemzetközi jelleget az online „Women in Science 2021” konferencián.

A virtuális tér lehetőségeivel élve az előadók között több, nemzetközileg is elismert hölgy található, akik elmondják tapasztalataikat a nők tudományban elfoglalt helyéről és helyzetéről, és akik a karrier-munka-magánélet háromszögében is megállják helyüket. A másik nem szemszögét egy jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező vezető képviseli, aki rávilágít a nők tudományban betöltött szerepére.

A konferencia alapvető célja a STEM (természettudományos és műszaki) területek, a kutatói életforma előnyeinek bemutatása. és a természettudományok népszerűsítése a lányok és nők körében. A meghívott szakemberek 20 perces előadásban ismertetik munkájukat, majd az érdeklődők élőben feltehetik kérdéseiket.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Mivel a konferencia más országokban is érdeklődésre tarthat számot, a magyar előadások angol felirattal, az angol nyelvű prezentációk pedig magyar felirattal jutnak el az érdeklődőkhöz.

Az Univ TV beharangozó videója itt érhető el:

Meghívott előadók:

  • Dr. Balázsi Katalin - NaTE elnök
  • Dr. Ősz Katalin - egyetemi docens, PTE TTK Kémiai Intézet
  • Dr. Lipták Katalin - dékánhelyettes, Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet
  • Dr. Fábry Éva - igazgató, European Centre for Women and Technology – ECWT Norvégia
  • Dr. Novák Tamás - szakdiplomata, NKFIH, New York
  • Dr. Mócsy Ágnes - atomfizikus, professzor, Pratt Institute, Brooklyn, New York
  • Dr. Ari Csilla - neurobiológus, adjunktus, NASA, Dél-Floridai Egyetem

Időpont:

2021. február 11. 9.00 – 16.00

Helyszín:

MS Teams

Regisztráció:

forms.gle

ttk.pte.hu

Forrás:

PTE

Hírarchívum