Hírek

Egyéb hírek - 2021. március 16, kedd

Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

Március 15-e alkalmából számos elismerést vehettek át a PTE egyetemi polgárai, köztük karunk munkatársai is.

Áder János köztársasági elnök MAGYAR ÉRDEMREND középkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott

a pécsi orvos- és egészségtudományi képzések, illetve a laboratóriumi medicina fejlesztése, valamint a helyi betegellátás hatékonyságának növelése érdekében végzett kimagasló, példaértékű szakmai tevékenysége elismeréseként dr. Miseta Attila János, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Laboratóriumi Medicina Intézetének igazgatója, egyetemi tanára részére.

A köztársasági elnök MAGYAR ÉRDEMREND tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott

az egészségügy területén, elsősorban a mikrosebészetben elért, nemzetközileg is jelentős tudományos-szakmai eredményei, valamint magas színvonalú oktatói munkája elismeréseként dr. Nyárády József baleseti sebész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa részére.

A köztársasági elnök MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott

példaértékű kutatói, oktatói és tudományos közéleti tevékenysége, valamint jelentős tananyagfejlesztő munkája elismeréseként dr. Környei József László, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Élettani Intézetének egyetemi docense részére, valamint

az új mechanizmusú gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek fejlesztése érdekében végzett, nemzetközileg is elismert kutatói munkája, továbbá kiemelkedő színvonalú oktatói tevékenysége elismeréseként Tamasikné dr. Helyes Zsuzsanna klinikai farmakológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének egyetemi tanára, a Szentágothai János Kutatóközpont elnöke részére.

A kitüntetésekhez szeretettel gratulálunk!

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

pixbay.com

Hírarchívum