Hírek

Egyéb hírek - 2021. április 16, péntek

Meghívó a Translational Neuroscience nemzetközi előadássorozat soron következő előadására

Meghívó a soron következő zoom előadásokra:

  1. Translational Neuroscience (2021. április 21. szerda)
  2. Global Health (2021. április 22. csütörtök)

A nemzetközi ERASMUS előadássorozat részeként, mely partneregyetemeinkkel (Würzburg, Caen, Isztambul, Ljubljana, Maribor, Marseille, Olomouc, Róma és Zágráb) közösen kerül megrendezésre.

Az előadássorozatok tervezett programjai a korábbi  https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/13632  hírünk mellékleteként letölthetők

 

1. TRANSLATIONAL MEDICINE

Előadó: Prof. Grit Hein, Julius Maximilian University Würzburg
Téma: “Social interaction disorders

2021. április 21. szerda, 17.00 - 18.30

Prof. Grit HEIN pszichológus, idegtudós, a Würzburgi Egyetemen a transzlációs szociális idegtudományok professzora. Prof. Hein csoportja azt vizsgálja, hogyan befolyásolják a szociális tényezők az emberi motivációt:  a tanulási folyamatokat, illetve a viselkedést  agyi képalkotó eljárások, számítógépes modellezés és viselkedési kísérletek kombinálásával. A munkacsoport számára különösen érdekesek az olyan szociális motívumok, mint az empátia, a kölcsönösség, az egoizmus és a kollektivizmus, a különböző motívumok közötti kölcsönhatások, valamint ezek hatása a társas viselkedésre. Mielőtt 2017-ben megkezdte munkáját a Würzburgi Egyetemen, Prof. Grit Hein posztdoktori kutatói ösztöndíjat szerzett a UC Berkeley-n és a Zürichi Egyetemen, valamint a Berni Egyetem előadója volt. Munkájáért Prof. Hein rangos díjakat kapott, mint például a Német Kutatási Alapítvány Heisenberg-professzori címe.

Az előadáshoz az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni előzetes regisztráció nélkül:

Zoom link április 21. (Grit Hein/Julius Maximilian University Würzburg)

https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/95153217506?pwd=K2ZhakoyMTlHZmRmZlcxYTNCUDFxdz09

Meeting-ID: 951 5321 7506

Passwort: 518725

 

2. GLOBAL HEALTH

Előadó: Prof. August Stich, Julius Maximilian University of Würzburg
Téma:

1) ASPHER´s European List of Core Competences for the Public Health Professionals
2) Cross-border threats to health in the EU legislation

2021. április 22. csütörtök , 17.00 – 18.30

Dr. Alena PETRAKOVA orvosként gyermekgyógyászati, orvosi genetikai és közegészségügyi szakvizsgával rendelkezik. Genetikával foglalkozó egyetemi docens és az orvostudományok PhD doktora. Dr. Petrakova sokéves tudományos tapasztalattal rendelkezik mind nemzeti, mind nemzetközi szinten, többek között a csehországi School of Public Health vezetője, és a Cseh Köztársaság nemzeti egészségügyi szakemberek posztgraduális képzésével foglalkozó intézet (Institute of Postgraduate Education of Health Professionals) oktatási igazgatóhelyettese. Nemzetközi szinten a European Training Consortium in Public Health (ETC-PH) nemzetközi koordinátora és oktatója, valamint a közegészségtan nemzetközi előadója volt.

Dr. Petrakova több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik nemzetközi és kormányközi szervezetek alkalmazottjaként, széles körű munkatapasztalattal az egészségfejlesztés és a globális közegészségügy területén. 1999 és 2009 között a WHO munkatársa volt, 2009 és 2014 között pedig az Európai Közösségek vezető munkatársa, 5 éves szerződéssel a stockholmi Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központban (ECDC).

Dr. Petrakova az Európai Közegészségügyi Szövetség (European Public Health Association / EUPHA) korábbi elnöke, a szövetség EUPHA 2020-2025-ös stratégiával foglalkozó munkacsoportjának tagja. Korábban tagja volt az Európai Regionális Közegészségügyi Iskolák Szövetsége (Association of Schools of Public Health in the European Region / ASPHER) végrehajtó bizottságának, 2017 novembere óta pedig az ASPHER V4 (visegrádi országok) érdekcsoportjának társelnöke.

A közelmúltban tért vissza a tudományos életbe, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. 2016 júliusa óta a Cseh Köztársaságban, Olomoucban, a Palacký Egyetem Orvosi és Fogorvostudományi Karának docense, ahol közegészségtant oktat az általános orvosi, fogorvosi és közegészségügyi programokban, valamint vezeti a hallgatók közegészségtan területén végzett kutatási projektjeit.

2018 óta a Cseh Köztársaság kormányának Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Tanácsa  által kinevezett, az orvostudomány és az egészségtudományok területén végzett kutatás, fejlesztés és innováció hivatalos értékelője (a "Methodology 2017+" értékelési keretrendszerben).

Az előadáshoz az alábbi zoom linken keresztül lehet csatlakozni előzetes regisztráció nélkül:

Zoom link április 22. (Alena Petrakova/ Palacký University Olomouc)

https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/92394840596?pwd=TDlDSkM5VUF6WjlZVXRJODlvUlk0Zz09

Meeting-ID: 923 9484 0596

Password: 605256

 

Soron következő előadások:

2021. 04.28.: Neuronal circuits and dynamics of integrated fear & anxiety states – Philip Tovote /Julius Maximilian University of Würzburg

2021.04.29.: Migration health policy aspects in the recent programs of WHO and ECDC – Szilárd István & Katz Zoltán /PTE ÁOK

 

 

Hírarchívum