Hírek

Egyéb hírek - 2021. április 22, csütörtök

A PTE a legjobb hazai egyetem a Times Higher Education „Impact Ranking” legfrissebb rangsorában

Az előkelő 201-300. pozícióba rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a londoni központú, tekintélyes Times Higher Education (THE) legfrissebb, április 21-én nyilvánosságra hozott nemzetközi rangsorában. A PTE ezzel a helyezésével a legjobb magyar egyetem lett a 94 ország több mint ezer egyetemét rangsoroló összevetésben.

A Pécsi Tudományegyetem bekerült a Times Higher Education „Impact Ranking” elnevezésű rangsorába, és így egyike lett a 94 országból rangsorolt, 1115 legjobb intézménynek. A londoni székhelyű cég a 17, ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési cél mentén értékelte az intézményeket. A PTE olyan egyetemekkel került egy kategóriába (201-300.), mint a francia Sorbonne, vagy az amerikai Massachusetts Egyetem, és olyan felsőoktatási intézményeket előzött meg többek között, mint a Pármai Egyetem vagy a Tokiói Tudományegyetem.

A listára a magyar egyetemek közül felkerült a Debreceni Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem (egyaránt 301-400.), a Semmelweis (401-600.), az ELTE és a Széchenyi István Egyetem (egyaránt 601-800.) is. Az élmezőnyt egyébként az angolszász intézmények uralják, hiszen az első ötbe három ausztrál, valamint egy-egy brit és kanadai egyetem került, az első a Manchesteri Egyetem lett.

„Természetesen örülünk az eredménynek, ugyanakkor van még hova fejlődni, és ennek a lehetősége adott, mert kiváló oktatókkal és hallgatókkal rendelkezünk” – hangsúlyozta dr. Miseta Attila, a PTE rektora, aki hozzátette, hogy a háttérkörülményeink is egyre jobbak, hála az európai uniós és hazai támogatásoknak, valamint a sikeres pályázati tevékenységünknek. Mint fogalmazott: szeretné, ha az intézmény valamennyi kara hatékonyan venne részt az egyetem hírnevének öregbítésében.

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

PTE

Hírarchívum