Hírek

Pályázati hírek - 2021. április 29, csütörtök

ANSO-felhívás – kutatómunka kínai kutatási komplexumokban

A „Belt and Road” program keretében, a Kínai Tudományos Akadémia kezdeményezésére 2017-ben alakult meg az Alliance of International Science Organizations (ANSO), amelynek tagja a Magyar Tudományos Akadémia is.

A nemzetközi szervezet „Collaborative Research and Training Project” című projektjének célja a tagszervezetek tudományos együttműködésének erősítése közös kutatási projekteken és képzéseken keresztül.

A program fókuszában jelenleg a zöld és fenntartható fejlődés áll, így ezen a terén várnak kutatási ötleteket, javaslatokat. Hároméves, három oldalú, közös projektek indítására van lehetőség, melyekhez az ANSO évi maximum 50.000 USD támogatást nyújt, valamint egy, illetve háromhetes bilaterális alapú képzési programok szervezésére, melyekhez szintén maximum 50.000 USD támogatást nyújtanak.

Mivel elsősorban a Kínai Tudományos Akadémia finanszírozza az ANSO működését, ezért a felhívás szerint javasolt, hogy a projektek/képzések egyik résztvevője kínai legyen. Ennek megfelelően elsősorban olyan projektjavaslatok jöhetnek szóba, ahol a pályázó kutatónak már van valamilyen kínai kapcsolata/együttműködése.

Az érdeklődő kutatók 2021. május 31-ig nyújthatják be pályázatukat a kiválasztott kínai kutatóhelyhez.

A részletes felhívás az ANSO honlapján látható:

anso.org.cn

Hírarchívum