Hírek

Egyéb hírek - 2021. május 20, csütörtök

Modern, kényelmes székek váltják a több évtizedes aulai foteleket a pécsi orvoskaron

Nyugdíjazták a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának régi aulai foteljeit, melyek több évtizedet szolgáltak ki rendezvényeken. Utánpótlásként 1000 széket vett a kar, melyek egyelőre még a raktárban várják, hogy debütálhassanak.

A diplomaosztókon, orvosavatókon jól ismert aulai fotelek mintegy fél évszázados múlttal bírnak, a 60-as, 70-es években kerültek a pécsi orvosképzőre. Az idő és a használat azonban nem múlt el nyomtalanul, mostanra időszerűvé vált a cseréjük.

Az új ülőalkalmatosságok beszerzésére irányuló közbeszerzés 2020 októberében indult, a szerződés 2021 januárjában köttetett meg, 2021 márciusában pedig le is szállították őket az orvoskarra. A beszerzés teljes értéke mintegy 44 millió forint volt.

Az új székek modernebbek, kényelmesebbek, könnyebben kezelhetők elődeiknél, mozgatásuk, tárolásuk - mivel egymásba illeszthetők, kevesebb helyet foglalnak - egyszerűbb. Használatukra egyetemi és kari, valamint külső szervezetek által szervezett rendezvényeken fog sor kerülni. Egyelőre még nem fogták be őket, az alagsori raktárban várják, hogy előkerüljenek.

A régi fotelek az épületüzemeltetés leltárában vannak. Ami még használható közülük, azokat a hallgatók kényelme érdekében kihelyezik majd a folyosókra.

Hírarchívum