Hírek

Egyéb hírek - 2021. május 21, péntek

Meghívó a Translational Neuroscience és Global Health nemzetközi előadássorozatok soron következő alkalmaira

Meghívó a soron következő zoom előadásokra:

  1. Translational Neuroscience (2021. május 26., szerda)
  2. Global Health (2021. május 27., csütörtök)

A nemzetközi ERASMUS előadássorozat részeként, mely partneregyetemeinkkel (Würzburg, Caen, Isztambul, Ljubljana, Maribor, Marseille, Olomouc, Róma és Zágráb) közösen kerül megrendezésre.

Az előadássorozatok tervezett programjai a korábbi  https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/13632  hírünk mellékleteként letölthetők.

 

1) TRANSLATIONAL NEUROSCIENCE

Előadó: Audrey Chagnot, Caen Normandy University
Téma: The glymphatic system

2021. május 26. szerda, 17.00 - 18.30

Audrey CHAGNOT a Blood and Brain @ Caen Normandy Institute (BB@C) és a Caen Normandy University neurológus PhD-hallgatója. 2017-ben kezdte meg a glimfatikus rendszer mágneses rezonanciás képalkotásával kapcsolatos szakdolgozatát, amelyet Denis VIVIEN és Gael CHETELAT irányított. Munkája középpontjában váltakozó protokollok alkalmazása áll a közepes súlyú kontrasztanyagokkal, diffúziós képalkotással és éber állapotban történő képalkotással egerekben végzett kísérletek esetén az agyvíz és az agyi interstitialis folyadék közötti kölcsönhatások mérésére. Számos publikált cikkhez is hozzájárult, amelyekben az egerek glimfatikus érését és a glimfatikus zavarok lehetséges hatását vizsgálta emberekben, beleértve a stroke-ot, a craniectomiát és az anesztéziát. Doktori disszertációját követően a transzlációs kutatásban kívánja folytatni karrierjét, különös tekintettel az idegrendszeri fejlődésre, az öregedésre, a liquor szabályozására és az agyi képalkotásra. GIP Cyceron, Caen, Franciaország.

Az előadáshoz az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni előzetes regisztráció nélkül:

Zoom meeting link for lecture on 26 May 2021 (Audrey Chagnot/Caen Normandy University)

https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/95153217506?pwd=K2ZhakoyMTlHZmRmZlcxYTNCUDFxdz09

Meeting-ID: 951 5321 7506

Password: 518725

 

2) GLOBAL HEALTH

Előadó: Dr. Ozlem Tanriover, Yeditepe University

Téma: Communication strategies and cultural issues in the delivery of bad news

2021. május 27. csütörtök, 17.00 - 18.30

Dr. Ozlem Tanriover orvosként dolgozik a Yeditepe Egyetem Orvosi Karán, ahol jelenleg főállású professzor, és a Családorvosi Tanszék vezetőjeként tevékenykedik. 

Dr. Tanriover 3 évig dolgozott a University of Florida College of Medicine USA-ban, az Orvosi Oktatási Tanszéken, mielőtt visszatért Törökországba.

Ő a "Bevezetés a klinikai gyakorlatba" program koordinátora, ahol a "Kommunikációs készségek az orvoslásban" és más, a klinikai környezetben használt szakmai készségek oktatását végzi. Részt vesz az orvostudomány területén az alap- és mesterképzésben, valamint a graduális és posztgraduális programok oktatásában és fejlesztésében.

Ezen kívül Dr. Tanriover közegészségügyi mesterdiplomával is rendelkezik, és jelenleg az orvosi oktatásból doktorál.

Dr. Tanriover számos nemzeti és nemzetközi publikáció szerzője és társszerzője, valamint neves szakmai folyóiratok bírálójaként is dolgozik.

A tudományos közösséghez való hozzájárulásáért számos díjat kapott, és világszerte különböző társaságok és tudományos testületek tagja.

Fő kutatási területe a "Kommunikációs készségek az orvostudományban", az "Orvosi oktatás", a "Dohányzás" és a "Rák epidemiológiája".

Az előadáshoz az alábbi linken keresztül lehet csatlakozni előzetes regisztráció nélkül:

Zoom meeting link for lecture on 20 May 2021 (Ninna Kozorog/Maribor University)

Zoom meeting link for lecture on 27 May 2021 (Ozlem Tanriover/Yeditepe University Istanbul)

https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/92394840596?pwd=TDlDSkM5VUF6WjlZVXRJODlvUlk0Zz09

Meeting-ID: 923 9484 0596

Password: 605256

Hírarchívum