Hírek

Sajtószoba - 2021. július 22, csütörtök

Áremelkedésre számítanak az ingatlanközvetítők, miután július 22-én kiderülnek az egyetemi ponthatárok

Áremelkedésre számítanak az ingatlanközvetítők, miután július 22-én kiderülnek az egyetemi ponthatárok a diákvárosokban. Azt mondják, van elég kiadó ingatlan – hangzott el az ATV-ben.

Egy kétszobás lakásért szeptembertől 110 ezer forint körül kell majd fizetni havonta. Az egyetemek ösztöndíjakkal és pályázatokkal segítik a diákok lakhatását. Bár arra még várni kell, hogy kit és milyen egyetemre vesznek fel, azért az albérletek iránt már most nagy az érdeklődés. A szakemberek szerint a ponthatárok kihirdetését követően további élénkülés várható.

Pécsett is az egyetemhez közeli lakások a legkeresettebbek. A nagyméretű ingatlanok általában csak a külföldiek számára megfizethetők. Az árak nagyjából 5-10 ezer forinttal emelkedtek, az átlagár 100 ezer forint körül van, bár ez hely-, szobaszám- és felszereltségfüggő. Az egyetem közeli albérletek általában jól felszereltek, azok akár 150, illetve akár 200 ezer forintba is kerülhetnek. A kollégiumi férőhelyhez olyan feltételeknek kell megfelelni, amelyeket csak kevesen tudnak teljesíteni.

Forrás:

ATV

Hírarchívum