Hírek

Egyéb hírek - 2010. október 27, szerda

Sugárvédelmi tanfolyamok 2010 november 25-26.-án

Alap és bővített sugárvédelmi tanfolyamok 2010 november 25-26.-án

 Tisztelt Kollégák !

A 16/2000 EüM. rendelet egyik előírása, hogy sugárveszélyes munkahelyen csak megfelelő sugárvédelmi végzettséggel lehet munkát végezni, ennek hiányában az ANTSZ a munkavégzést megtilthatja. 

Alap-tanfolyam: műtőssegédek, gépkocsivezetők, segédszemélyzet

Bővített tanfolyam: szakasszisztencia, diplomások

A tanfolyami végzettséget 5 évente meg kell újítani. A szakközépiskolai, főiskolai, szakorvosi stb. képzések során hallgatott sugárvédelmi szaktárgyak abszolválása abban az esetben minősül sugárvédelmi tanfolyami végzettségnek, ha a képzést az ANTSZ akkreditálta és hitelesítette. Bizonytalan esetekben kérjük, tisztázzák ezt a képző intézettel. Természetesen az 5 év elteltével ezeket a végzettségeket is meg kell újítani.

Egyetemünkön legközelebb 2010 november 25-26.-án kerül sor sugárvédelmi tanfolyamokra. Az alábbiakban letölthetik a szervezők információs levelét és a jelentkezési lapot. Kérem az érintett részlegvezetőket, sugárvédelmi megbízottakat és dolgozókat, hogy az érintettek beiskolázásáról és tanfolyami részvételéről gondoskodni szíveskedjenek. Kérdéssel fordulhatnak a szervezőkhöz a PTE KK Radiológiai Klinika titkárságán (6197-es mellék), vagy dr. Kóbor József egyetemi sugárvédelmi megbízotthoz (6361, 5343, 6485 mellékek) vagy joseph.kobor@aok.pte.hu  emailon.

Üdvözlettel: dr. Kóbor József

 

Letölthető dokumentum(ok)

Hírarchívum