Hírek

Egyéb hírek - 2012. augusztus 1, szerda

Magas rangú elismerésben részesült Prof. Dr. Ternák Gábor

Dr. Tarrósy és Dr. Ternák, a PTE oktatói afrikai elismerést kaptak

Alapítása óta második ízben adták át a közelmúltban az Afrika és Magyarország közötti kapcsolatok segítését elismerő Iroko-díjat. A budapesti gálán a Pécsi Tudományegyetem két oktatója is magas rangú elismerésben részesült.

Dr. Tarrósy István, a PTE Bölcsészettudományi Kar Politikai Tanulmányok Tanszék adjunktusa, a PTE Afrika Kutatóközpont vezetője, az afrikai kultúrák széles körű és hiteles bemutatásáért, megismertetéséért kapott elismerést, míg Prof. Dr. Ternák Gábor, a PTE Általános Orvostudományi Kar Infektológiai, Katasztrófaorvostani és Oxyológiai Intézet egyetemi tanára életműdíjat vehetett át. A PTE ÁOK és a kenyai Eldoret Egyetemi Képző Kórház között évek óta kitűnő az együttműködés, melyben jelentős szerepet játszott Prof. Dr. Ternák Gábor.

Az Omotunde Komolafe által 2006-ban alapított díj egyrészt az Afrika és Magyarország közötti kapcsolatok fejlesztését igyekszik támogatni, másrészt azokat az egyéni teljesítményeket hivatott kiemelni, amelyek példaértékű módon szolgálhatják a kétoldalú kapcsolatépítést.

Az elismeréshez szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Hírarchívum