Hírek

Pályázati hírek - 2013. április 9, kedd

Európai Integrációs Alap 2013 – Pályázat integrációs tevékenységek támogatására

 

Európai Integrációs Alap 2013 – Pályázat integrációs tevékenységek támogatására

 

A Belügyminisztérium pályázatot ír ki az Európai Integrációs Alap 2013 program keretében.

 

A támogatás célja

  1. Mind a harmadik országbeli állampolgárok mind a befogadó társadalom aktív részvételének biztosítása az integráció folyamatában.
  2. A sérülékeny csoportok (mint például a nők, fiatalok, gyermekek és idősek) különleges szükségleteinek megfelelő integrációs intézkedések hatékonyságának elősegítése.
  3. A kormányzat különböző, az integrációs stratégiák és tevékenységek kialakításában szerepet játszó szintjei közötti többszintű együttműködés elősegítése és a helyi cselekvés és az integráció alulról felfelé haladó megközelítésének ösztönzése.
  4. Az integrációt támogató indulást megelőző tevékenységek.

 

A pályázat részletei

 

A pályázók önállóan, de mással társulva is nyújthatnak be pályázatot. Egy szervezet több pályázatot is benyújthat, illetve többen partnerként vehetnek részt, azonban a pályázatok között átfedés nem lehetséges.

 

Támogatható tevékenységek

  1. az Európai Unió bevándorlói beilleszkedési politikájának közös alapelvei megvalósításával kapcsolatos intézkedések gyakorlati végrehajtása,
  2. az előrehaladás megállapítására szolgáló mutatók és az értékelési módszerek fejlesztése, a politikák és az intézkedések kiigazítása, valamint az összehasonlító tanulmányozás koordinációs tevékenységének megkönnyítése,
  3. a beilleszkedési politika kapacitásának, valamint a koordinációs és a kultúrák közötti hatáskörök kialakítása a tagállamok kormányainak minden szintjén,
  4. a tapasztalatok, a bevált gyakorlatok és az információ kicserélése a Tagállamok között a beilleszkedés vonatkozásában.

 

A projektek maximális időtartama: 21 hónap.

 

A megvalósítás lehetséges időtartama: 2013. október 1. – 2015. június 30.

 

A pályázatok beérkezési határideje, módja és helye: 2013. május 21. 12.00 óra

Belügyminisztérium, Támogatás-koordinációs Főosztály, 1051 Budapest, József Attila u. 2-4.

 

További információ

integracio@bm.gov.hu

 

Teljes pályázati kiírás:

http://www.solidalapok.hu/?q=node/5151

Hírarchívum