Hírek

Sajtószoba - 2013. augusztus 27, kedd

Indonézül is üdvözlik az érkezőket


Új Dunántúli Napló - 2013-08-27 - 2. oldal

Welcome back!
Harmincegy nyelven köszönti az orvoskar a külföldi hallgatókat

Molinókkal és megállítótáblákkal köszönti több ezer régi és új hallgatóját a pécsi Orvoskar. A karon tanulók sokszínűségére tekintettel az "Örülünk, hogy újra itt vagy" felirat összesen harmincegy nyelven (a világnyelveken kívül többek között indonézül, írül, japánul, sőt baszkul és katalánul) várja a visszaérkezőket és az újonnan beiratkozókat.
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara (PTE ÁOK) valóban sokszínű intézmény: a magyar hallgatókon kívül jelenleg több mint ötven országból érkeznek fiatalok Pécsre, hogy itt szerezzék meg orvosi, fogorvosi vagy éppen gyógyszerészi diplomájukat.
A molinókkal többek között a Janus Pannonius utca és a Nagy Lajos Gimnázium, illetve az Idegennyelvű Könyvesbolt és a Megyeháza között lehet találkozni, illetve az orvoskar összes bejárata ezzel fogadja a régi-új hallgatókat - a táblákat összesen tizenöt üzlet és étterem előtt-mellett helyezték el. A hagyományteremtőnek szánt kezdeményezést az orvoskar PR-munkacsoportja indította útjára, a táblák és molinók megtervezését a grafikai alkotói tapasztalattal is rendelkező Grama László, a Biofizikai Intézet oktatója vállalta fel.

Letölthető dokumentum(ok)

Hírarchívum