Hírek

Sajtószoba - 2014. február 13, csütörtök

Terv szerint halad a 400 ágyas klinika felújítása

A téli hónapokban is folyamatosan 4-500 fő dolgozik a PTE Klinikai Központ 400 ágyas tömbjének felújítási munkálatain. Az ütemterv szerint haladó építkezés következő látványos fejezete az „A” és a „C”, valamint a Sürgősségi szárny átadása a nyár elejére várható.

Alig pár hónapja vehették birtokba orvosok és betegek a TIOP-2.2.7-07/2F/2-2010-0001 számú „Janus Pannonius Program - Korszerű egészségügy a történelmi régióban” nevű projekt első kész elemét, a mintegy 1713 m2-es ún. Déli bővítményt, amelyben ma már folyamatosan zajlik a gyógyító munka. Az építkezés azonban nem állt meg: jelenleg is több százan dolgoznak a 400 ágyas tömb „A” és „C” szárnyának felújításán és a sürgősségi osztály (SBO) kialakításán. Ez utóbbit a TIOP-2.2.2-08/2-2010-001 azonosítószámú „Janus Pannonius Sürgősségi Program – Korszerű sürgősségi ellátás a történelmi régióban” elnevezésű projekt finanszírozza.

– Egy meglehetősen bonyolult építkezésről van szó, hiszen munka közben folyamatosan fenn kell tartani a kórház új és régi részlegeinek – mint az épületben maradt belgyógyászat, laboratóriumi, illetve diagnosztikai szakmák – működőképességét. Ráadásul az építési terület tőszomszédságában van a szívcentrum is – nyilatkozta dr. Kukai Tibor beruházási főmérnök.

Az ütemterv szerint a nyári hónapokban megkezdődhet a jelenleg átépítés alatt álló „A” és „C” épületszárny, valamint az SBO többlépcsős engedélyeztetése. A mobil orvostechnikai berendezések beköltöztetése csak ezen engedélyek megléte, azaz a projekt ezen építészeti részének lezárása után következhet. A „C” szárny a központi műtőblokkot és az intenzív osztályokat, az „A” szárny pedig – a későbbiekben elkészülő „B” szárnnyal közösen - a belgyógyászati, sebészeti, érsebészeti, valamint mozgásszervi sebészeti (ortopédia, traumatológia) osztályokat, s az alsóbb szintjeiken a fenti szervezeti egységek szakambulanciáit fogadja be a felújítás teljes befejezését követően.

A Kivitelező az „A” és „C” szárny építészeti átadása után lát neki az utolsó szakasz, a keleti „B” szárny rendbetételének, melynek engedélyeztetésére várhatóan a jövő év első hónapjaiban kerülhet sor, pontot téve az elmúlt évtizedek legnagyobb pécsi egészségügyi beruházására.

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Terv_szerint_halad_a_pecsi_400_agyas_klinika_felujitasa/160175/

 

Hírarchívum