Hírek

Sajtószoba - 2015. november 3, kedd

Új helyen a pécsi traumatológia

pecsma.hu - 2015-11-02 

Az Akác utcából a közelmúltban átadott Janus Pannonius Klinikai Tömbbe, a volt 400 ágyas klinika épületébe költözött a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikája és az Ortopédiai Klinika fekvőbeteg-részlegének nagyobbik része. November 2-ától mindkét ellátás az új helyén érhető el, az Akác utcában a traumatológiai ügyelet megszűnik.

A betegek számára a legfontosabb információ, hogy november 2-a, hétfő reggeltől a traumatológiai eseteket kizárólag a Janus Pannonius Klinikai Tömbben látják el. Itt végzik a tervezett és a sürgős műtéteket, valamint ide szállították át az osztályok fekvőbetegeit is. Ettől az időponttól ide hozzák be a mentők a balesetet szenvedőket is.

Az Ortopédiai Klinika eközben két telephelyen működik tovább: a járóbeteg szakrendelés továbbra is az Akác utcában maradt, a fekvőbeteg részleg nagyobbik része viszont átköltözött a Janus Pannonius Klinikai Tömbbe. A műtétre készülők altatás előtti vizsgálatait is itt végzik el ezentúl.

A költözés több lépcsőben ment végbe: az égési és a szeptikus részlegek már a múlt hét elején az új helyükre kerültek. Ezt követően átszállították az egyes osztályokon bent fekvő betegeket is, majd a műtő felszerelések és a hozzájuk tartozó orvosi eszközök következtek. A hétvégi ügyeletet még az Akác utcában adták a traumatológusok, hétfő reggeltől azonban az ellátás ott teljes egészében megszűnt.

Ezzel a költözéssel véget ért az osztályok átszervezése és felállt az egykapus sürgősségi ellátás a PTE klinikáin. November 2-ától az eddig is a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) hatáskörébe tartozó belgyógyászati, neurológiai, kardiológiai esetek mellett a baleseti ellátás is hozzájuk került. Ezért mostantól minden, azonnali orvosi beavatkozást igénylő panasszal ide kell fordulniuk a felnőtt betegeknek és a hozzátartozóknak is itt érdemes érdeklődni, a 72/535-850 telefonszámon, ha egy családtagjukat mentővel szállították be a kórházba. A gyermek sürgősségi betegellátás továbbra is a Rét utcában, a Gyermekgyógyászati Klinikán működik.

http://www.pecsma.hu/hirzona/uj-helyen-a-pecsi-traumatologia/

Hírarchívum