Hírek

Sajtószoba - 2017. május 15, hétfő

Adománygyűjtési akciójuk népszerűsítéséért futnak a Gyermekklinika orvosai az Ultrabalatonon

Adománygyűjtési akciójuk népszerűsítése érdekében tizenkét fős futócsapatot indítanak az idei, május 20-án tartandó Ultrabalaton futóversenyen a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának gyógyító szakemberei.

A kezdeményezést bemutató, Pécsett rendezett sajtótájékoztatón Mosdósi Bernadett gyermekgyógyász, egyetemi tanársegéd elmondta: a kórház Életmentő-Gyermekintenzív Alapítványa számára befolyt adományokból vénaszkenner és egyéb olyan orvosi eszközök beszerzését kívánják finanszírozni, amelyeket "a mai egészségügy nem tud biztosítani".

A gyermekklinika Pediatrics nevű futócsapatának tagja a márciusban indult adománygyűjtésről felidézte: eddig több mint ötven támogatás érkezett magánszemélyektől és cégektől, a befolyt összeg egymillió forint felett jár. Mosdósi Bernadett utalt rá, hogy a betegek kíméletes kezelését lehetővé tevő vénaszkennerek legmodernebb változata hárommillió forintba kerül, azonban ennél olcsóbban is beszerezhető ilyen készülék.

Őri László, Pécs alpolgármestere a kezdeményezés résztvevőit méltatva úgy fogalmazott: "olyan orvosokról van szó, akik egyébként is a nehezebb utat választották, amikor a külföldi munkavégzés helyett azt vállalták, hogy a mi gyermekeinket gyógyítják". A kezdeményezés védnöki tisztségét is betöltő Őri László jelezte: az adománygyűjtést százezer forinttal támogatta. Egyúttal arra biztatta elsősorban a baranyai megyeszékhely polgárait és vállalkozásait, hogy "ennek a csapatnak és összefogásnak néhány kilométer jelképes örökbefogadásával legyenek részesei".

Mosdósi Bernadett az MTI érdeklődésére közölte: a futócsapat tizenkét tagjának 220 kilométert kell futva teljesítenie, egyenként 16 és 25 kilométer közötti távok jutnak a csapattagoknak.

Forrás

pecsma.hu

Hírarchívum