Hírek

Sajtószoba - 2017. június 1, csütörtök

Pécs City Karnevál - szept.16.

Látványos jelmezes, és sokszínű zenés forgataggá változtatja a baranyai megyeszékhely belvárosát a szeptember 16-án megrendezendő ötödik Pécs City Karnevál, aminek célja az, hogy a város lakosait, a különböző generációkat, és a Pécsi Tudományegyetemen tanuló magyar és külföldi hallgatókat kovácsolja össze.

A programmal kapcsolatos sajtótájékoztatón Ertl Dániel főszervező arról beszélt, hogy az idén a karnevál vonzó turisztikai célpont lehet Pécsen kívül is. Kiemelte, hogy a forgatag előestéjén, szeptember 15-én a Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatával közösen világítják meg a Mecsek-oldalban található pécsi Niké-szobrot. Másnap délelőtt a Széchenyi téren a PTE családi napjának keretében szervezett főzőversennyel indulnak a programok, déltől az ugyanott kialakított nagyszínpadon pedig koncertek kezdődnek. Ismertetése szerint 15 órakor indul a jelmezes felvonulás a Széchenyi tértől a Janus Pannonius utcán és a Szent István téren át a Kórház térre, majd onnan vissza a főtérre, ahonnan a megyeszékhely főutcáján vonulnak majd végig a karneválozók.

A "nagyobb meglepetésekben" is bővelkedő nap folyamán koncertek, déltől estig üzemelő úgynevezett "sound systemek", azok zárása után pedig tizenöt buli várja a közönséget.

Ertl Dániel kitért arra is, hogy a karnevál népszerűsítése érdekében ott voltak a Pécsi Egyetemi Napokon, részt vesznek az idei EFOTT-on, a Zsolnay Fényfesztiválon, és a Pécsi Napok programsorozaton is, az esemény előtt pedig a Budapest Parkban tartanak fővárosi bemelegítőt az Irie Maffia és a Paso közreműködésével.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint a Pécs City Karnevál arról is szól, hogy miként lehet a várost máshogyan szeretni.

Berke Gyula, a PTE rektorhelyettese megemlítette, hogy a rendezvény a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulójához kapcsolódó jubileumi programok része. Takács Gyula, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke pedig annak hiánypótló és alulról szerveződő voltát hangsúlyozta.

Forrás

pecsma.hu

Hírarchívum