Hírek

Egyéb hírek - 2017. július 24, hétfő

Rekord látogatottsággal zárt az EFOTT

Több mint 111 ezren látogattak el idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára , amit július 11-e és 17-e között rendeztek Velencén.

A szervezők mind az időjárás, mind a látogatószám tekintetében sikeresnek értékelték a rendezvényt. Beszámolójuk szerint a hat naposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadások, a turisztikai lehetőségek sorából pedig a lovaskocsis túrák iránt volt a legnagyobb érdeklődés, de sokan tanultak szárazjégen korcsolyázni és wakeboardozni is.

Az EFOTT látogatóit a bűnmegelőzési szervektől kezdve az ifjúságnevelő programokon át a legkülönbözőbb politikai szerveződésekig számos nappali előadás, bemutató és beszélgetés várta. Hab- és colorparty, játékok, vetélkedők, adrenalinfokozó vidámpark ugyanúgy rendelkezésre állt, mint vízparti elfoglaltságok vagy főzési lehetőségek.

Az idei fesztivál külföldi fellépői közül Sean Paul, valamint a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót, míg a több mint kétszáz magyar fellépő közül a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis és az Anna & the Barbies koncertjét emelték ki.

2016-ban a több napos vihar visszavetette a látogatottságot, idén azonban sikerült meghaladni a 2015-ös, 103 ezres látogatószámot, így a 111 ezer 711 fesztiválozóval újabb rekordot döntött az EFOTT.

A 2018-as találkozó helyszínéről szóló tárgyalások hamarosan megkezdődnek, és várhatóan az ősz folyamán kiderül, hogy Velencén vagy más településen rendezik-e meg a fesztivált – mondták a szervezők.

Forrás: Dunántúli Napló

Hírarchívum