Hírek

Egyéb hírek - 2017. december 11, hétfő

Az "Analitikai és Diagnosztikai Kiválósági Központ az egészség és a sportteljesítmény szolgálatában" pályázat programindítója - december 14.

Az "Analitikai és Diagnosztikai Kiválósági Központ az egészség és a sportteljesítmény szolgálatában" című, a Pécsi Tudományegyetem vezetésével megvalósuló projekt célja egy európai színvonalú, a fizikai aktivitás és sportolás több dimenziós vizsgálatain alapuló, a fizikai teljesítmény legális növelésének lehetőségét kutató kiválósági központ létrehozása. A centrum munkájának alapja egy olyan tudásbank kialakítása, amely nemzedékek számára teszi lehetővé az egészséges teljesítményfokozás monitorozását. A kutatások egy újfajta protokoll mentén a sporttevékenységek egészségfejlesztő hatásait vizsgálják a szabadidősport, és kiemelt figyelemmel az élsportolók körében.

Résztvevő partnerek

  • Pécsi Tudományegyetem (konzorciumvezető)
  • Debreceni Tudományegyetem
  • Szegedi Tudományegyetem
  • térségi sportegyesületek (Rátgéber akadémia, DEAC, PEAC, Paksi SE, stb).

A projekt célját bemutató előadást követően dr. Rátgéber László adjunktus, mesteredző közreműködésével a PTE ETK Komplex Sportolói Teljesítménydiagnosztikai és Sportfizioterápiás Kutatóközpontjában (Pécs, Vörösmarty utca 4.) a Rátgeber Akadémia és a PTE PEAC sportolóinak új, több dimenziós protokoll segítségével történő teljesítménymérésére kerül sor (antropometria, FMS - funkcionális mozgás vizsgálat tesztek, speciális EKG, szívultrahang, spiroergometria, 3D mozgásanalízis, mentális státusz meghatározása).

Időpont: 2017. december 14. 13:00

Helyszín: PTE ETK Kari Tanácsterem I. emelet, Vörösmarty u. 4.

Hírarchívum