Hírek

Sajtószoba - 2017. december 13, szerda

Romantikus nagyjátékfilmet készített dr. Vámos Zoltán, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet rezidens orvosa

93 perces nagyjátékfilmet készített az aneszteziológusként és intenzív terápiás orvosként is dolgozó dr. Vámos Zoltán. "A Parázs a szívnek" című romantikus alkotás január 18-tól kerül a mozikba.

Vámos Zoltán, a film írója és rendezője az MTI-vel közölte: "A fájdalmas, őszinte szerelmi történetet mások mellett Szabó Erika, Viktor Balázs, Turi Bálint, Gulyás Ádám, Szakács Hajnalka, Dobó Enikő, Bezerédi Zoltán és Csöre Gábor keltik életre."

A mozifilmeket, színdarabokat és dalszövegeket író, és emellett színházi rendezéssel is foglalkozó orvos felidézte: 1999 óta készít kis játékfilmeket, klipeket.

Első nagy játékfilmjét 2015-ben kezdték el forgatni csaknem 45 millió forintos büdzséből, a pécsi egyetem jelentős támogatásával. A Magyarországon a Cinema City-hálózatnál látható "Parázs a szívnek" vetítési jogait tíz, túlnyomórészt szomszédos országban vásárolták még meg. Az alkotás különlegességének nevezte, hogy a film pécsi és egyetemi helyszíneken készült, dolgozóik és hallgatóik közül többen szereplőként és statisztaként is megjelennek benne.

Vámos Zoltán az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy jelenleg egy új, a Ceausescu volt román diktátor gyermekeiről szóló mozifilm forgatókönyvén dolgozik, Schultz Sándorral közösen.

Forrás

bama.hu

Hírarchívum